7 Mayıs 2008 Çarşamba

Merkez Efendi Köftecisinde Kuzu Tandır

İlk Cuma duraklarımızdan birisi Merkez Efendi köftecisiydi.
Zeytinburnu'nun içlerinde, dar sokaklarda, zor park yeri bulunan, yüzü mezarlığa dönük gayet salaş, masaları dışarıda, masaların üzerine kağıt serilerek servis yapılan ama yer bulmak için sıraya girilen, sıraya girildiğine de sonuna kadar değen, tarihi bir mekandayız.

Burayı ünlü kılan köftesiymiş ama ben size burada yediğimiz kuzu tandır'ı anlatmak istiyorum. Kuzu tandır burada sadece Cuma günleri yapılıyormuş. Kemikli ve enfes suyu içinde servis yapılıyor. Yemeğin suyu tek başına en az yarım ekmek (şamandıra) yedirir.

Kuzunun istediğiniz yerini sipariş edebiliyorsunuz (tabi istediğiniz parça kaldıysa). Ben incik istedim. Porsiyonda rahat 250 gr et vardı. Gerdan, but, kaburga isteyen arkadaşlarım ile beraber, toplamda 5 kişi neredeyse bir kuzuyu yedik.

Yetmedi ortaya 2 porsiyon da köfte söyledik.

Müthiş bir lezzet, müthiş bir keyif, tarifi çok zor.

Et seviyorsanız, kuzu tandırı mutlaka deneyin, bayılacaksınız......

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bence cok kazık ve okadar da lezzetli degil.Sizlere tavsiyem oranın en eski köftecisi rahmi ustanın yerinde köfte yemenizdir hamamın hemen yanı kucuk yer